Varje gång Guy går och lägger sig eller något annat så får jag Guy abstinens. Detta leder till över-kreativa idéer om det äns är ett ord. Igår efter att Guy gått och lagt sig ville jag ge pappas årliga jul whisky flaska en fin inslagning. Det slutade med tre olika papper och en del av mammas trädgård (som idag är helt täckt med snö). Hans frånvaro gör så att tiden går så mycket långsammare men det är bra för min kreativitet antar jag. Faktum är att det är så idén till den här bloggen blev till, den andra bloggens layout och troligtvis 80% av mina inlägg i framtiden… Samtidigt så vill ju mina föräldrar att jag bloggar så det är böst att jag får en känsla för det förr eller senare. Innan jag åker till Sydney så kommer jag öppna vår nya blogg med våra special gjorde layouts för en mer personlig känsla. En del av er har redan fått tjuvkika på den nya bloggen.
Bilden är på pappas julklapp.
Everytime Guy goes away to sleep or anywhere else, I get a Guy abstinence. This leads to over-creative ideas if that’s even a word. Yesterday after Guy went to bed I wanted to give dads annual Christmas whisky bottle a pretty Christmas wrapping. It ended up with three different papers and a piece of moms garden (which is covered in snow today). His absence makes time go so much slower but it’s good for my creativity I guess. Infact, that’s how this blog idea was born, the second blogs layout and probably 80% of all the future posts made by me… At the same time, my parents wants me to blog so I better get the feeling for it sooner or later. Before I leave for Sydney I’m going to launch our new blog with our custom made layouts for a more personal feeling. Some of you have already gotten a preview of this new blog.
The picture is of dads Christmas gift.
Idag så är min kreativa utmaning att göra; ägg, gluten och laktos fria muffins. Låter komplicerat efetrsom muffins är oftast egg, mjöl, smör, mjölk, bakpulver, socker och valfri smaksättning. Baka glutenfritt är inte en utmaning eftersom jag aldrig gjort något annat. Egentligen inte, en gång gjorde jag vanliga bullar på Hemkunskapen och jag har aldrig tvättat händerna så mycket som då. Inte äns på kemi och biologi klasserna.
Jag ska göra en sats med 70% mörk choklad och en med våra nordiska pepparkaks kryddor. Den sistnämnda blir jätte bra muffins om du har på kristyr, men eftersom de här ska föreställa äggfria muffins och kristyr innehåller äggvita så får jag nöja mig med florsocker den här gången. De är så goda att de är för goda att äns dela med mamma, och jag låter mamma nästan alltid smaka det jag bakar, men inte sist jag gjorde pepperkaks muffins. Gilla julen~
Todays creative challange will be; egg, gluten and lactose free muffins. Sounds complicated since muffins are basically egg, flour, butter, milk, baking powder, sugar and flavour of choice. Baking glutenfree is no challange since it’s the only thing I’ve done. Well not really, I once made buns in my home economics class and I’ve never once washed my hands so much, not even in chemistry and biology class.
I’m going to make one batch with 70% dark chocolate and one with nordic gingerbread spices today. The latter one makes killer muffins if you add ”royal icing” on it, but since these are supposed to be egg free and my “royal icing” contains egg whites, I’ll have to settle with just icing this time. They’re even to good for sharing with mom, and I almost always let mom taste my stuff, but not the last time I made gingerbread muffins. I just love Christmas~
-Eve
0 comments:
Post a Comment