Sunday, 20 December 2009

"Ischoklad"

Igår fortsatte jag mitt julbak med en svensk klassiker “Ischoklad”. Ischoklad görs på choklad och kokosfett men i år ville jag hetta upp receptet med lite andra smaker än choklad. Vanligtvis gör jag min ischoklad på ljus mjölkchoklad eftersom jag inte är så förtjust i mörk choklad men i år använde jag mörk 70% kvalitets chocklad. Vi har fyra olika färger på formarna så jag ville ha en smak för varje färg.

Silver: Ingen smak.

Grön: After Eight (Mint).

Röd: Apelsin skal.

Guld: Springbank Whisky.

Min favorit var helt klart de gröna men jag har inte smakat whiskyn, de var mest för pappa i allafall som assisterade mig med dessa. Apelsinen var inte alls god, hade i för mycket och chokladen var för stark för min smak. Pepparkaks tårtan jag gjorde för ett par dagar sen var betydligt mycket godare, synd at jag ätit upp den nu. Inte helt själv, Emilia fick hälften så hon kunda bjuda Tony och sina svärföräldrar. David hjälpte till att baka denna och åt lite innan den var klar så han hade helt klart rätt till hälften även fast det var hans mor och far som fick ta hand om den. David är ett blivande litet kakmonster.



Yesterday I continued my Christmas baking with a swedish classic “Ischoklad” or Ice chocolate. Ice choclate is made of choclate and coconut butter but this year I wanted to spice up the original recipe by adding flavours other than chocolate. Usually I make my ice chocolate with milk chocolate since I’m not very fond of dark chocolate but this year I used a dark 70% quality chocolate. We have four colors on the ice chocolate forms so I wanted to get one flavour for each color.

Silver: No Flavour.

Green: After Eight (Mint).

Red: Orange peel.

Gold: Springbank Whisky.

My favourite was the green one but I still haven’t tried the whisky, they were mostly for dad anyways who assisted me with these. Oranges were not good at all, I put to much in them and the chocolate were to strong for my taste. The nordic style gingerbread cake I made a couple of days ago was much better, pity I already ate it all. Not all by myself, Emilia got half of it to treat Tony and her parents in law. David helped me bake that cake and ate some of it before it was done so he had all rights to claim half of the cake even though it was his mom and dad who ha dto take care of it. David is a future little Cookie Monster.

-Eve

0 comments:

Post a Comment